Website Monuta derde keer op rij de favoriet

Monuta.nl is door consumenten opnieuw gekozen als de prettigste website om een uitvaartverzekering af te sluiten, zo blijkt uit onlangs gepubliceerde onderzoeksresultaten van Web Usability Advice (WUA). Door het stijgende aantal consumenten dat zich online oriënteert bij het kiezen van een verzekering, leggen uitvaartverzekeraars de focus steeds meer op een goed functionerende website. De mobiele website laat echter nog vaak te wensen over.

Uitvaartverzekering online afsluiten
De consument sluit steeds vaker online verzekeringen af zonder tussenkomst van een adviseur. WUA brengt jaarlijks in kaart hoe deze consumenten zich oriënteren. Daarbij wordt met name een antwoord gezocht op de vraag welke uitvaartverzekeraar gekozen wordt en hoe zij tot deze keuze komen. Dit biedt niet alleen inzicht in het hoe en waarom, maar levert ook waardevolle informatie op voor de uitvaartverzekeraars die daarop hun koers kunnen bijschaven. De klantbeleving kan immers bepalend zijn voor het wel of niet kiezen van een bepaalde verzekeraar.

Onderzoek naar klantbeleving uitvaartverzekeringen
Tijdens het onderzoek naar uitvaartverzekeringen werden 400 consumenten gevraagd zich gedurende een uur online te oriënteren op de verschillende uitvaartverzekeraars. Het onderzoek werd zowel op de desktop als op de smartphone uitgevoerd. Na afloop werden de consumenten op verschillende onderdelen ondervraagd. Zo werd er bijvoorbeeld gevraagd naar de werking van de website, het aanbod van informatie en de betrouwbaarheid van de uitvaartverzekeraar. Op deze manier werd het hoe en waarom van potentiële klanten in kaart gebracht.

Monuta wederom favoriet onder consumenten
Met een totaalscore van 41 punten werd Monuta.nl voor de derde keer op rij verkozen tot beste website om een uitvaartverzekering af te sluiten. Vooral de mobiele website van de uitvaartverzekeraar steekt met kop en schouders boven die van de concurrenten DELA en Yarden uit. Op het gebied van snelheid, duidelijkheid en betrouwbaarheid scoorde Monuta ook het hoogst, al zijn de verschillen tussen de top 3 op deze categorieën kleiner. De consumenten vonden de verschillende uitvaartverzekeraars ongeveer even betrouwbaar.

Uitvaartverzekering afsluiten
Op dit moment heeft circa 7 op de 10 Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten. Met een uitvaartverzekering kunnen de kosten van een uitvaart vaak volledig worden vergoed, zodat de nabestaanden beschermd worden tegen de financiële gevolgen. Men heeft hierbij vaak de keuze tussen een uitvaartverzekering die een diensten- en productenpakket aanbiedt (natura uitvaartverzekering) en een verzekering die een geldsom uitkeert (kapitaal uitvaartverzekering). Alle grote uitvaartverzekeraars, zoals Monuta, Yarden en DELA hebben een website waarop de consument zich online kan oriënteren op de beste uitvaartverzekering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren