We willen meepraten

Vanmorgen stond het in het Utrechts Nieuwsblad: pas in oktober krijgt de Partij van de Arbeid informatie over de gesprekken die de wethouders voeren met instellingen over de bezuinigingen.

Mosterd na de maaltijd. Dan zijn de wethouders al met hun boodschappenbriefje bij de instellingen langsgeweest om de collectezak van wethouder Monrooy te vullen.

Onbegrijpelijk. Wij willen met de instellingen kunnen praten over wat hen boven het hoofd hangt. Het mag geen “NIEMAND ZEGGEN, ZAKDOEKJE LEGGEN” worden. Instellingen wordt door het college bevolen niet naar de pers te gaan en de mond te houden. Dat kan dus niet.

Als het commentaar van wethouder Monrooy inhoudt, dat we over bijna zes weken (natuurlijk formeel nog net keurig op tijd) een brief met een afwijzing op ons informatieverzoek krijgen, kan hij zich de moeite van het schrijven besparen.

De raad moet worden geïnformeerd.

In de komende raadsvergadering willen we over de uitvoering van “Nieuwegein Kiest” kunnen praten. Over de opvatting die het college heeft over het functioneren van de instellingen, over de omvang van de bezuinigingen voor de instellingen en de gemeentelijke ambtenaren, over de wijze waarop je daarover in discussie gaat met de inwoners.

Niet om de bezuinigingen per sé af te wijzen, want de PvdA vindt al heel lang, dat de gemeentelijke huishoudknip op orde moet zijn. Wel om mee te kunnen praten over wat redelijk is en wat niet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk