Katern

Waterscouts winnen prijzen bij de regionale wedstrijden!

Afgelopen Pinksteren waren de regionale waterscout wedstrijden in Kerkdriel. Hierbij hebben de scouts gestreden tegen 500 andere scouts in zeil, roei, wrik en kanowedstrijden! Ook werd er een prijs uitgereikt voor de best onderhouden boot.

waterscouts

De jongste jeugdleden van de Prins Bernhardgroep kunnen trots zijn op zichzelf. Ze zij eerste van de regio geworden met de kanowedstrijd!

De oudere kinderen zijn ook in de prijzen gevallen. Zowel de categorie 12-16 en 16-18 is eerste geworden in de wrikwedstrijden. Wrikken is het voortbewegen van een boot met een aangepaste roeiriem door achtjes te maken in het water, terwijl de aangepaste roeiroem in een putje op het achterdek ligt.

Verder heeft de Wilde Vaart zich wederom gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap lelievlet zeilen. Dit betekent dat de Wilde vaart in het weekend van 23 september het opnieuw mag opnemen tegen de beste zeilers uit alle regio’s voor de titel kampioen lelievlet zeilen. Afgelopen jaar werden ze 4de van Nederland.

Volgend jaar mee op kamp?
Ben je enthousiast geworden van alle wedstrijden en prijzen die de Vreeswijkse zeeverkenners hebben gewonnen en zou je volgend jaar ook mee willen doen? Neem dan snel een kijkje op www.prinsbernhardgroep.nl of stuur een e-mail naar: dolfijnen@prinsbernhardgroep.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk