Katern

Waterscoutinggroep Prins Bernhard breidt uit!

De waterscoutinggroep uit Vreeswijk breidt vanaf 1 april 2023 uit met een tweede dolfijnengroep. De activiteiten zullen plaatsvinden op de zaterdagmiddag van 13.15 uur tot 15.15 uur. De nieuwe speltak is voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar.

Tijdens een opkomst spelen de leden van de groep spellen zoals levend stratego, dweilhockey of buskruit. Ook kan er gekanood worden en worden de insignes behandeld. Zo zijn de dolfijnen op dit moment bezig met het binnenvaart insigne.

Hierbij hebben de dolfijnen zelf een boot gevouwen en deze op het water uitgetest. Ook zijn de dolfijnen langs geweest op het wachtschip van de groep en hebben hier een postenspel gespeeld. Daarnaast gaan de dolfijnen de komende weken ook nog langs de museumwerf en de Beatrixsluis, zodat de dolfijnen straks alles weten over boten, schepen, sluizen en werven!

De dolfijnen maken tijdens de opkomsten kennis met eigenschappen als doorzettingsvermogen, inzicht, en zelfvertrouwen. Ook de sociale ontwikkeling wordt op een speelse manier gestimuleerd. Ze krijgen besef van een zekere structuur en normen en waarden.

‘Wij zouden geen waterscoutinggroep zijn als we niks zouden doen met water. Daarom proberen we het thema ‘water’ zoveel mogelijk een plek te geven in de opkomst van de dolfijnen. De dolfijnen hebben eigen kano’s waarmee ze geregeld gaan kanoën. Ook hebben wij op dit moment 2 optimisten, dit zijn kleine zeilbootjes om in te leren zeilen. Verder zeilen we ook een paar keer per jaar in grotere zeilboten, de zogenaamde ‘lelievletten’. Bij de oudere speltakken leren de kinderen om hier zelfstandig mee te kunnen varen’ aldus Thimo van Miltenburg, teamleider dolfijnen Prins Bernhardgroep.

En natuurlijk gaan de dolfijnen ook regelmatig op kamp. Er zijn jaarlijks twee binnenweekenden waarbij de dolfijnen slapen in het clubgebouw, één regio kamp tijdens Pinksteren en natuurlijk het zomerkamp waarbij de leden met het wachtschip naar een zomerkamplocatie afreizen.

Lid worden
Ben jij een echte waterrat en heb je altijd al een willen Kanoën, zeilen of dweilhockey willen spelen? Of ben jij een echte avonturier en wil je op kamp gaan met allemaal leeftijdsgenoten? Neem dan snel een kijkje op www.prinsbernhardgroep.nl of stuur een e-mail naar:  dolfijnen@prinsbernhardgroep.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk