Wat zijn de voordelen van een vakantie met een groepsreis?

Als je je vakantie gaat boeken dan kun je kiezen uit talloze mogelijkheden. Je kunt naar één bestemming gaan maar ook een rondreis maken. Die rondreis kan avontuurlijk zijn of gebaseerd op cultuur en historie. Er zijn fotoreizen, safarireizen, kunstreizen en vakanties voor gezinnen met kinderen. Kortom: er is heel veel te kiezen. Voordat je online talloze websites van reisbureaus gaat scannen is het zaak dat je ongeveer weet wat je zoekt. Gaat je voorkeur uit naar leuke groepsreizen dan moet je vaak wat sneller boeken omdat je niet meer mee kunt als de groep vol zit. Ook ben je uiteraard gebonden aan specifieke vertrektijden.

NoSun

Veel zien en nieuwe contacten opdoen
Een georganiseerde groepsreis staat onder leiding van een ervaren gids. Het reisprogramma wordt zorgvuldig samengesteld. Daardoor bezoek je locaties die je anders wellicht nooit zou hebben ontdekt. En de kans is ook aanwezig dat je er vriendschappen voor het leven sluit. Maar verplicht is dat niet. Je kunt ook als je aan een groepsreis deelneemt gewoon je eigen gang gaan. Als je kiest voor gemak en bijvoorbeeld niet zelf auto wilt of kunt rijden en ook niet met het openbaar vervoer wilt reizen dan is een groepsreis ideaal. Meestal wordt er voor het vervoer gebruik gemaakt van een touringcar, soms van SUV’s.

In je eentje op vakantie
Veel mensen zien er als een berg tegenop om in hun eentje op vakantie te g aan. Zeker als ze langdurig een relatie hebben gehad en de partner wegvalt door overlijden of een relatiebreuk. Je moet dan even over een drempel heen om de stap te zetten om er in je eentje op uit te trekken. Het is goed te weten dat er reisorganisaties zijn die zich speciaal op singles richten. Zo boekt bij noSun ruim 90% van de reizigers alleen. Je loopt dus een stuk minder risico dat je als enige single op reis gaat met alleen maar stellen die uitsluitend oog hebben voor elkaar. Als je eenmaal de stap hebt gezet om single op vakantie te gaan dan is dat vaak het begin van jarenlang reisplezier. Zelfs als je weer een relatie krijgt is de kans er dat je toch liever in je eentje op vakantie gaat, omdat je dan immers de vakantie kunt beleven die jij wilt, zonder rekening te houden met de wensen van anderen.

Laat het thuisfront goed geïnformeerd achter
Zeker als je alleen reist is het belangrijk dat iemand van het thuisfront weet dat je op reis bent, waar je bent en wanneer je terug wordt verwacht. Als jou iets overkomt op reis moet er immers een contactpersoon zijn die gewaarschuwd kan worden. Geef dus altijd je gegevens door aan een ‘achterblijver’, een familielid of goede vriend. En voorkom inbraak tijdens je vakantie door ervoor te zorgen dat de post uit de brievenbus wordt gehaald en dat je huis er tijdens je afwezigheid niet te verlaten uitziet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk