Katern

Wat zijn CFD’s en waar kun je hierin handelen?

De afkorting CFD staat voor de term Contract For Difference. CFD trading is een zeer krachtig handelsinstrument dat uitermate geschikt kan zijn om meer rendement te halen uit een crypto trading strategie. Een goede reden om je als handelaar in cryptocurrency eens te verdiepen in deze optie en na te gaan waar je hierin kunt handelen.

Wat betekent Contract For Difference?
Contract For Difference is een term voor een handelsconstructie waarbij er gespeculeerd wordt op een koersverloop. De onderliggende asset komt hierbij niet eens in bezit van de handelaar. CFD trading wordt hiermee zeer interessant voor de handel in cryptocurrency aangezien deze markt een extreem hoge volatiliteit heeft. In dit geval van contract for difference koop of verkoop je de onderliggende munt niet daadwerkelijk maar je speculeert op de koersbewegingen van de onderliggende coin. Er wordt hiervoor alleen maar een contract afgesloten. Inmiddels zijn er diverse digitale munteenheden waarin je kunt beleggen met CFD’s waaronder de Bitcoin (BTC).

Voordelen van CFD trading brengen je naar het platform waar je in CFD’s kunt handelen
Een van de belangrijkste voordelen van CFD trading heeft betrekking op het rendement. Je hebt alle mogelijkheden om optimaal te profiteren van de hoge volatiliteit van de crypto markt. Als je op het juiste moment de juiste transactie inzet, is het mogelijk om een hoog rendement op je investering te genereren. Dit rendement kun je verhogen door een hefboom in te zetten. Hiermee wordt het rendement alleen maar nog groter en CFD trading nog interessanter.

Een van de sleutels voor succes is snelheid en juist dit punt brengt ons naar het platform waar je in CFD’s kunt handelen. De gemiddelde exchange is veel te traag voor CFD trading. Daarom is het ook een verstandige keuze om hiervoor gebruik te maken van een handelsplatform dat specifiek voor deze doelstelling is ontwikkeld. Dit soort handelsplatformen zijn volledig ingericht om snel specifieke posities in te nemen en snel te kunnen handelen. Er zijn hier diverse keuzemogelijkheden in. Voorwaarde voor succes is nog altijd wel dat je zelf de crypto markt in de gaten houdt om kansen te monitoren. als je deze gelegenheid niet hebt, doe je er verstandig aan om deze taak uit handen te geven aan een trading bot. Je kunt hiervoor onder andere gebruik maken van de Immediate Edge app. Dit is een geautomatiseerd crypto handelingssysteem. Je kunt hierbij gebruik maken van geavanceerde trading bots die de CFD handel volledig uit handen kunnen nemen. Succes is uiteraard nooit verzekerd op dit gebied want er zijn risico’s verbonden aan alle vormen van crypto handel maar CFD trading kan en zeer interessante optie zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk