Wat te doen in Theater DE KOM week 2

NEDERLANDS-SURINAAMSE GESCHIEDENIS IN TONEELSOLO ‘HET VERBRANDE HUIS’

Bodil de la Parra komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Haar twee tantes kookten de heerlijkste gerechten en ze danste op muziek van Lieve Hugo. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis tot aan de grond toe af. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan. In de toneelsolo ‘Het Verbrande Huis’ op donderdag 16 januari in DE KOM vertelt Bodil haar bijzondere familieverhaal en laat licht schijnen op de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

donderdag 16 januari | 20.30 | € 19,00

VERVOLG OP ‘HENDRIK GROEN’ IN DE KOM

Knuffelbejaarde Hendrik Groen keert op vrijdag 17 januari terug in DE KOM met de nieuwe komedie ‘Zolang er leven is’ over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Humor en ontroering voeren de boventoon in de levens van de opgewekte Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en de nieuwe bewoners van het verzorgingstehuis. Er is zang en muziek en er wordt allesbehalve achter de geraniums gezeten. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling, omdat er volgens regisseur Gijs de Lange “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”.

vrijdag 17 januari | 20.15 | rang 1 € 34,50 | rang 2 € 32,50 | loge € 38,50

BRUTAAL, MUZIKAAL EN GEKMAKEND GRAPPIG CABARET VAN MATROESJKA

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. ‘BRAINWASH’ op vrijdag 17 januari in DE KOM heeft alle ingrediënten die je van dit illustere tweetal gewend bent; knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en prachtige liedjes op elektronische beats. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe. De dames fileren niet alleen de actualiteit, maar maken ook korte metten met zichzelf en elkaar. Verwacht prachtige samenzang, ijzersterke liedjes en keiharde grappen. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kan alleen technocabaret ons nog redden.

vrijdag 17 januari | 20.30 | € 19,00

MUZIKAAL FEEST DER HERKENNING MET VOF DE KUNST

In de nazomer van 1983 klinkt uit alle radio’s ineens de aanstekelijke nummer 1-hit ‘Suzanne’. Vanuit het niets heeft VOF de Kunst het land veroverd. Een paar jaar later drinken we ‘Eén Kopje Koffie’ en ook daarna blijven de hits komen. VOF de Kunst is nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen en organiseert op zaterdag 18 januari een feest van herkenning in DE KOM met ‘Het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Met oude krakers, nieuwe muziek, meezingers, luisterliedjes én een special guest.

zaterdag 18 januari | 20.15 | rang 1 € 25,50 | rang 2 € 23,50 | loge € 29,50

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren