Wat jij kunt doen bij een daklekkage? 3 gouden adviezen!

Je woont heerlijk in Nieuwegein. In een eigen huis of appartement. Mogelijk zelfs in een heel moderne woning, want die zijn er volop in en rond de stad. Maar… bij prettig wonen hoort helaas soms ook een uitdaging qua onderhoud: bijvoorbeeld een daklekkage! Wat jij kunt doen als dit voorkomt? En hoe kun je zoiets eigenlijk voorkomen? Speciaal voor jou: drie gouden adviezen!

Gouden tip 1 – Hoe voorkom je een daklekkage?
Als je dak regelmatig vervuild raakt door mos, rotte bladeren, algengroei of milieuvervuiling, dan is een jaarlijkse professionele reiniging een verstandige zet. Want juist door het vuil kan het dakmateriaal sneller gaan slijten en slijtage leidt vaak automatisch tot lekkages. En denk ook aan de schoorsteen, als je die hebt. Want als deze gebrekkig of vervuild is, kan er, behalve een mogelijke lekkage, ook een schoorsteenbrand ontstaan!

Gouden tip 2 – Wat als je toch een lek in je dak aantreft?
Het is te hopen dat het lek nog geen schimmel, houtrot of waterschade heeft veroorzaakt. Is dat wel het geval? Ruim dan nog niets op! Maak eerst foto’s van de schade voor je verzekeringsmaatschappij als je een inboedel- of opstalverzekering hebt. Natuurlijk zul je ook een erkend dakdekkersbedrijf moeten laten komen voor herstel van het lek. Houd er wel rekening mee dat verzekeraars alleen schade vergoeden door lekkages, niet het herstel van lekkages.

Gouden tip 3 – Hoe kom je in Nieuwegein aan een betrouwbare dakdekker?
Als je met schade zit door een daklekkage, dan kun je elke cent gebruiken. Een malafide dakdekker die het vel over je oren trekt, past niet in dit voornemen! Gelukkig kun je voor elk dakprobleem een website bezoeken waar je direct in contact komt met de plaatselijke dakdekker voor Nieuwegein. Of je nu in Vreeswijk, Batau-Noord of Galecop woont: deze vakman bezoekt vrijwel wekelijks alle mogelijke wijken!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren