Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘In de insectenwereld komen beestjes voor die kleiner zijn dan Ø 1 mm. Die tonen in een vergroting heeft geen zin, je ziet ze alleen op een foto of onder een microscoop. Maar deze kan nog net: zichtbaar en herkenbaar. maar alleen vergroot is te zien hoe mooi dit beestje is… Deze week een motmugje….

Udo: ‘Vlinders zijn de mooiste insecten en ook de vele kleine motjes mogen er zijn, al krijg je die niet zo vaak te zien. Maar er bestaan ook nòg kleinere vlinderachtige beestjes in Nieuwegein. Dit motmugje heeft zittend een “spanwijdte” van 3 mm!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk