‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: Als libellen in een tuin verschijnen, zoeken ze een punt dat wat hoger is dan de directe omgeving en strijken daar op neer. Òf ze zien niets naar hun zin en zoeven weg naar de volgende tuin of balkon. Ze kunnen ook op je hoofd gaan zitten. Deze steenrode heidelibel houdt het op bloemen. Vanwege de geur?

Udo: Een steenrode heidelibel op een roos. Ook deze zoevende jagers hebben rust nodig en zoeken daarvoor een gunstig punt, desnoods op de grond. Als ze maar goed om zich heen kunnen kijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren