‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Wilde bijen zijn soms ongewoon mooi of ongewoon onopvallend. Ongewoon is het sleutelwoord, je kunt er bij bijen van alles  achter zetten. Zo vond ik vandaag een ongewoon eng ogende bloedbij, een toch al niet zo leuke soort want zij parasiteert op andere bijen. Bij deze, na jaren opnieuw, de dikkopbloedbij.

Bij de foto: ‘Sommige mensen vinden alle insecten enge beestjes. Ze maken wilde gebaren zodra er iets in hun buurt komt dat ook maar iets lijkt op een mug of een wesp en vragen zo de beestjes om gestoken te worden. Daarom bij deze de dikkopbloedbij. Doet geen vlieg kwaad, óógt als  een zwartrode, venijnige wesp en ís een soort koekoeksbij.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk