‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘Het is weer de tijd van de zomerbloeiers in tuinen en in de natuur. Op al die bloemen komen meestal allerlei insecten af om hun kostje bijeen te garen, maar door de droogte zijn ze in Nieuwegein vooral aangewezen op tuinen die voldoende water krijgen. Of ergens aan de waterkant. Eén van die bezoekers is het grappig uitziende “gewoon knuppeltje” , een blaaskop die lijkt op, eh,…‘

Udo: ‘Bij de vele soorten vliegen die er in Nieuwegein voorkomen is een kleine, vrij zeldzame groep die als blaaskoppen worden aangeduid. Het zijn grappig uitziende vliegen die in de verte wel wat op een wesp (of zo) lijken en die je vooral in de zomertijd op een bloem kunt waarnemen. Dit exemplaar heet gewoon knuppeltje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk