‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Udo: ‘Talloze Nieuwegeiners pendelen bijna dagelijks naar en van hun werk, en belanden dikwijls in de file. Dat is wel zuur.  De Nieuwegeinse natuur kent ook pendelaars,dus ditmaal de citroenpendelvlieg.’

‘Als je bijna dagelijks naar en van je werk pendelt, kun je voor je het weet in de file belanden. Daarvan gaan sommige mensen zuur kijken. Laten er in de natuur nu ook zweefvliegen aan het pendelen zijn geslagen! Ze heten pendel(zweef)vliegen en een soort daarvan zelfs de citroenpendelvlieg. Of citroenpendelvliegen ook zuur kijken als ze in de file zitten weet ik niet, maar die naam moet toch ergens op wijzen… De citroenpendelvlieg is in Nieuwegein heel algemeen in voorjaar en zomer en drinkt nectar van allerlei bloemen.

3_citroenpendelvlieg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk