‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein?’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘Mensen die geïnteresseerd zijn in insecten, beperken zich vaak tot (grote) vlinders en libellen. Begrijpelijk: mooi, groot en er zijn er niet zoveel. Dus deze keer een libel met een voor Nieuwegein wat vreemde naam: de bloedrode heidelibel.

Nieuwegein heeft geen heideveld, wel een ‘heidehal’, en soms staat er een heidepolletje in een tuin te verpieteren. Niettemin vliegen er meerdere soorten heidelibellen rond, waaronder de bloedrode heidelibel. Groot, mooi en (voorzichtig) benaderbaar. Ze vliegen of zitten in de buurt van water langs struwelen of de bosrand.’

3_bloedrode_heidelibel

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk