‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo: ‘In onze cultuur is “doen alsof” maar al te vaak een manier om je “te laten gelden”. Insecten kunnen daar ook wat van, zoals deze echte bladwesp Tenthredo artikel47211-3_echte_bladwesp_tenthredo_marginella!

‘Als je deze wesp in jouw nabijheid vindt, schrik je wel even. Het lijkt precies zo’n venijnig prikbeest als een gewone wesp, maar het is een echte bladwesp en die heeft geen middel en geen angel, het is gewoon een imitatie! Maar wel een goede, en hij of zij houdt er heel wat insecteneters mee op een afstand. Een Nederlandse naam is blijkbaar te gewoon voor dit beestje: Tenthredo Marginella…’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk