Wat er na drie weken vakantie allemaal gebeurd is

Naast de twee rechtzaken van vorige week waren er nog een paar zaken die onze aanacht trokken.

Punt één was daar Rundu. Een delegatie van Nieuwegein zou daar naartoe gaan om te beoordelen hoe het met de vooruitgang van lopende zaken stond en om te kijken naar de mogelijkheden voor wat andere ideeën. Nu bleek wethouder van Linge niet mee te willen gaan omdat hij het zo belangrijk vond dat de commissie Binnenstad in augustus te horen zou krijgen hoe het verder met de onderhandelingen met Corio stond! Dat vonden wij werkelijk alleraardigst, echter volledig onnodig. Immers de haastklus middels het bijeenroepen in juli van dezelfde commissie leverde ook niet veel meer op dan het feit dat men het over de centen nog niet eens was; voorwaar als conclusie over de onderhandelingen een buitengewoon originele situatie. En de gedachtegang dat de onderhandelaars nu opeens na zoveel maanden dwarsliggen en vertragen van Corio thans in goed dertig dagen wel een akkoord over de cijfers zouden presenteren, lijkt me al even origineel als naïef. Los daarvan bespaart zo’n wethouder door niet mee te gaan zo weer € 10.000,00 en dat moeten we dan maar doen, nu hij door zijn beslissing al aangegeven heeft daar in het zuiden toch niet van veel nut te kunnen zijn.

Echter het dagelijks bestuur van onze stad besloot dat die besparing niet nodig was. Er kon best even een raadslid mee! Het CDA is in dit verband ook niet zo “bespaarderig”. De heer van Randwijk was er dan ook als de kippen bij om aan te geven dat wanneer er een raadslid mee zou moeten gaan de heer Winter of de heer Wijntjes daar prima kandidaten voor zouden zijn. Nu wist de heer Randwijk natuurlijk dat de heer Winter al in Rundu geweest was. En dus hoorde we weldra via e-mail dat de heer Winter zijn bezoek aan Rundu niet nodig vond en Wijntjes een prima kandidaat om mee te gaan. Daar was een meerderheid het mee eens, inclusief ondergetekende. Immers dat geeft weer nieuwe gespreksstof onder de carport.*

Bezuiniging? Ach dat is voor later. Daarbij komt dat er potjes zijn bij de VNG en bij wie nog meer? Trouwens het proces om overal en bij alles en nog wat aan bezuinigen te denken is nog niet helemaal van start, zie ook de juridische problemen in mijn artikel van verleden week! Ja natuurlijk zoeken alle ambtenaren naar bezuinigingen, maar belangrijke dingen moeten natuurlijk wel doorgaan! Dus wanneer de heer Wijntjes zijn prikken op tijd kan krijgen, gaat hij mee! Wordt vervolgd! De heer Wijntjes woont naast ondergetekende.

Punt twee de activiteiten van de heer Ytsma. Ook weer de heer van Randwijk waarschuwde het College met een kopie aan alle fractievoorzitters, ja die honderd e-mailtjes waren niet allemaal spam, en deelde mede dat de heer Ytsma bij zijn reclame voor een referendum over het parkeren in de Doorslag, verkeerde dingen riep zoals gratis parkeren en dat terwijl de raad de principe beslissingen al genomen had. Kennelijk heeft de heer van Randwijk in de vakantie geen andere problemen. Maar hij zou toch moeten weten dat de heer Ytsma kan doen en laten wat hij wil. Ook de mist in gaan door de mensen zaken toe te zeggen die niet haalbaar zijn.

Zo dat waren dus vier zaken die tijdens mijn vakantie de gemoederen bezig hielden. Daarvan zijn er twee die aandacht verdienden en dat waren natuurlijk de rechtzaken waar ik vorige week over geschreven heb. Het bezoek aan Rundu is natuurlijk slechts tijdverdrijf. Bezigheidstherapie zogezegd. En over de heer Ytsma behoort de voorzitter van de grootste fractie zich volgens eigenlijk niet druk te maken. Of gaat alles in het gemeentehuis zo op rolletjes en in de goede richting dat hij nergens anders zorgen over heeft!

De komende maanden zal het blijken hoe goed het gaat met de echte problemen van deze meerderheid en hoe het CDA daarmee omgaat!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk