Katern

Wat betaalt u aan gemeentelijke lasten? Kijk op de lokale lastenmeter

 De gemeente Nieuwegein stelt als extra service de lokale lastenmeter Nieuwegein beschikbaar. Via www.nieuwegein.lokalelastenmeter.nl kunnen inwoners en ondernemers eenvoudig berekenen hoe hoog hun gemeentelijke lasten zijn. Door vragen over de persoonlijke situatie te beantwoorden is in één oogopslag te zien wat men betaalt. Een introductiefilmpje op genoemde website geeft uitleg. 

“Door op de lokale lastenmeter te kijken komen inwoners en bedrijven niet voor verrassingen te staan als de aanslag op de deurmat valt”, zegt wethouder Johan Gadella. “Er kan ook een vergelijking worden gemaakt met andere gemeenten. Dan zal men zien dat Nieuwegein in vergelijking met omliggende gemeenten de laagste lasten heeft. Daar zijn we best trots op, want ondanks die relatief lage lasten hebben ook goede voorzieningen in onze stad.” 

Raadsleden kunnen de lokale lastenmeter gebruiken om te zien wat de consequenties zijn van belastingplannen voor verschillende groepen (bv huizenbezitters, huurders). 

De lokale lastenmeter Nieuwegein is er gekomen op advies van de Rekenkamercommissie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren