Wandschildering in sportzaal Wijkersloot

Met als doel sportzaal Wijkersloot op te vrolijken, heeft kunstenaar Herman Schalken een kleurrijke wandschildering gemaakt. Wethouder Hans Reusch (cultuur) onthult wandschildering aanstaande vrijdagmiddag 16 november.

De wandschildering van ongeveer 1,5 meter hoog en ruim 2 meter breed stelt volleybalspelers voor en is geabstraheerd weergegeven in heldere primaire kleuren. Het kunstwerk is een aanwinst voor de sportzaal, die tot één van de oudere van de gemeente behoort. Het ontwerp is in samenspraak gekozen met wethouder Hans Reusch (cultuur) en wethouder Helen van den Berg (onderwijs). De gemeente heeft deze wandschildering gesponsord gekregen van de kunstenaar. Om de wandschildering aan te brengen is Herman Schalken een heel weekend in de sportzaal aan het werk geweest. Dit was een heel secuur werk. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van sterke, duurzame acrylverf.

In het dagelijks leven is Herman Schalken docent Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) in het voortgezet onderwijs te Houten. Hij is opgeleid aan de kunstacademie en wil zijn opdrachten als monumentaal vormgever graag uitbreiden. Onder andere in de Sociëteit de Vereeniging en in sporthal Zuilen in Utrecht heeft Herman Schalken eerder een wandschildering aangebracht. In zwembad Merwestein realiseert hij binnenkort nog twee wandschilderingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk