Wandeling Duurzaam Nieuwegein

In Nieuwegein zijn veel ondernemers, inwoners en organisaties al ‘duurzaam’ bezig. Zaterdag 28 september kunt u onder leiding van een gids deze duurzame initiatieven ontdekken. U kunt kiezen tussen een ochtend- of een middagwandeling. ’s Ochtends is er een wandeling door het Natuurkwartier en ’s middags kunt u de duurzaamheids initiatieven ontdekken in en rond de Binnenstad van Nieuwegein. Natuurlijk mag u ook beide keren meewandelen. Deelname is gratis en beginnen om 10.00 uur naar Natuurkwartier en 14.00 uur in de Bknnenstad. Beide wandelingen duren ongeveer 1,5 uur. Verzamelpunt voor beide wandelingen is bij de Wereldwinkel (begande grond Stadshuis aan het Stadsplein 3). Aanmelden bij Luc de Bruijn: l_de_bruijn@hotmail.com.

Vanaf de Wereldwinkel lopen we door het Natuurkwartier en de Binnenstad waarbij de gidsen u laten kennismaken met ‘kleine’ en ‘grotere’, zichtbare en minder zichtbare initiatieven voor duurzaamheid in Nieuwegein. Voorbeelden die in de routes aandacht krijgen zijn afvalbakken voor gescheiden afval, groendaken, laadpalen voor elektrisch vervoer, warmte- en koudeopslag, supermarkten en bedrijven met Fairtrade en/of lokale producten, gescheiden riolering en betrokken ondernemers. Loop ook mee en laat u verrassen door dit duurzame Nieuwegein. Klik hier voor de routebeschrijving van de wandelingen en hier voor de vragen voor de speurtocht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren