Wandeling door Park Oudegein met het IVN

Op zondagmiddag 12 januari 2014 om 13.30 uur organiseert het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) een interessante bomenexcursie in park Oudegein in Nieuwegein.

‘Is er wel wat te zien aan die kale bomen’, vraagt u zich misschien af. Zeker wel! Juist als ze zonder blad zijn is de karakteristieke verschijningsvorm van de verschillende bomen in het park heel goed te zien: populier, wilg, berk, kastanjeboom of eik: elke boom heeft zijn eigen vorm, ‘habitus’, met een mooi woord. Ook de bast verschilt per soort. Gegroefd of glad, gevlekt of met opkrullende bast. U zult het allemaal bekijken. En natuurlijk vertelt de gids u leuke wetenswaardigheden over de bomen die u op uw pad tegenkomen. Tot slot is er aandacht voor de boomknoppen, waarin de blaadjes al weer liggen te wachten om straks in het voorjaar uit te lopen. Na afloop van deze wandeling kan een lekker warm drankje worden gedronken bij het Natuurkwartier – MEC.

Iedereen is welkom en er zijn geen kosten verbonden aan deze excursie. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het Natuurkwartier – MEC (adres: Geinoord 9, Nieuwegein). Het weer kan koud zijn en er zal regelmatig bij de bomen stil worden gestaan, dus zorg voor extra warme kleding. Ook stevige wandelschoenen of laarzen zijn aan te raden, want sommige stukjes van het park kunnen nogal drassig zijn.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie is te verkrijgen bij IVN-natuurgidsen Carin Laarman, tel. 030 – 6049106 of bij Cecile Kuipers, tel 030 – 2967185.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren