Wandelen voor water sponsorloop op de Mauritsschool

Dinsdag 24 maart zijn de leerlingen van groep 7-8 van de Mauritsschool in Nieuwegein in beweging gekomen! Zij gingen ‘Wandelen voor Water’ en deden mee aan de landelijke actie van Aqua-voor-All. Door het hele land liepen leerlingen van zo’n 575 scholen zes kilometer met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak. Op deze manier konden zij kennismaken met de praktijk van alle dag voor kinderen in de derde wereld.

Het doel van ‘Wandelen voor Water’ is kinderen bewust te maken van het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Dat is in veel andere landen wel anders. Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water, en dat water is lang niet altijd schoon. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door water tekort en hygiëne problematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De wandeling voor de Mauritsschool werd georganiseerd door de Rotaryclub Nieuwegein. Het startsein werd gegeven door de waarnemend voorzitter, notaris Marco Sutter. RTV Utrecht kwam opnemen en hield interviews met de leerlingen van groep 7 en 8. De leerlingen hadden zelf sponsors gezocht, en uiteindelijk was door hen het prachtige bedrag van 2000 euro opgehaald. Daarvan wordt een toilet gebouwd in Bangladesh, waarop de naam van de Mauritsschool uit Nieuwegein te zien zal zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren