Katern

Wandelen met het IVN in het Zocherpark Utrecht

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 13 maart om 13.30 uur een excursie door het Zocherpark in Utrecht. Nog even en het is echt lente. Op deze maartse zondag kunt u met het IVN in Utrecht langs de singels wandelen.

In 1828 kreeg de beroemde tuinarchitect Zocher de opdracht een wandelpark te maken langs de singels tussen bolwerken en vestingmuren. Dit heeft geleid tot een fraai park met veel verschillende bomen die nu dus vaak al ouder dan 100 jaar zijn. En in deze tijd zijn er ook veel stinzenplanten te zien die het in deze omgeving goed doen. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Het laatste deel van de wandeling gaat door het centrum van Utrecht. Deze, door het IVN georganiseerde, wandeling start om 13.30 uur op de Mariaplaats bij de kloostertuin.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gids: Janny de Hoog, tel. 06 – 4143 3291.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk