Wandel mee om te praten over recreatie op de Nedereindse Plas

De Nedereindse Plas is een groen recreatiegebied op de grens van Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Het gebied dat vroeger tot Nieuwegein behoorde, is nu eigendom van Utrecht. Deze gemeente wil dat meer mensen in hun vrije tijd beter van dit gebied kunnen genieten. Daarnaast bekijken zij momenteel hoe er zonnepanelen kunnen komen op de waterplassen waar vroeger de ‘Put van Weber’ zat.

Jouw mening
De afgelopen jaren heeft de gemeente Utrecht een paar keer aan mensen gevraagd wat zij nodig hebben om zich beter te vermaken aan de Nedereindse Plas. We zijn nu benieuwd naar jouw reactie op de verzamelde ideeën. Alle inwoners van Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein en toekomstige bezoekers van het gebied mogen meedoen.

Wandeling om ideeën kenbaar te maken
Heeft u ideeën over het gebied rondom de Nedereindse Plas? Wandel dan mee door het gebied en vertel uw ideeën op zaterdag 20 november. De wandeling start om 09.30 uur bij de skipiste. Aanmelden is niet verplicht.

Zonnepanelen op de plassen
De gemeente Utrecht denkt ook na over zonnepanelen op het water van waterplassen. Want zonnepanelen leveren veel schone energie op die een grote stad als Utrecht goed kan gebruiken. En er zijn niet genoeg daken voor alle panelen die we nodig hebben. ‘Dat maakt dat we naar nieuwe en andere plekken zoeken’ aldus

Ontspannen in het gebied
De laatste jaren is er vooral gewerkt aan de sanering van de waterplassen. Er is minder aandacht geweest voor de vraag hoe we het gebied meer geschikt kunnen maken om je te ontspannen. ‘Daar gaan we nu mee aan de slag. De gemeente Utrecht doet dit samen met de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein en recreatieschap De Stichtse Groenlanden. Ook de provincie Utrecht helpt mee.’

Te vuil water
Bij de plannen wordt aandacht gehouden voor omwonenden, planten en dieren. Zwemmen, varen, surfen en suppen zijn en blijven helaas verboden. Het water is te vuil, de oevers zijn te stijl en op de bodem liggen gevaarlijke voorwerpen. Als je een vergunning hebt, dan mag je wel vissen vanaf de waterkant.

Meer over het gebied
De Nedereindse Plas is een gebied van 92 hectare groot. Dat zijn bijna 200 voetbalvelden. Er liggen twee diepe plassen in: de Oostplas en de Westplas. De plassen zijn ontstaan door het afgraven van zand. Met het zand is de snelweg A2 aangelegd. En er zijn in Nieuwegein huizen mee gebouwd. Vroeger is er veel afval in het water gestort. Naast de plassen liggen er twee heuvels.

Lees hier de bijlage bij advies over toekomstige recreatieve functies rondom de Nederlandse Plas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren