Wakker Dier deelt gratis Happy Chicken Deals uit naast McDrive

Woensdag 14 juni aanstaande kunnen kinderen van 14.00 uur tot 16.00 uur een plofkipvrij Happy Chicken Deal ophalen bij de foodtruck van Wakker Dier. De truck staat in Nieuwegein, op het parkeerterrein van het grootste McDonald’s-restaurant van Nederland op de Blokhoeve aan de Symfonielaan. De campagne start in Nieuwegein.

Anne Hilhorst van Wakker Dier tegenover onze redactie: ‘De fastfoodketen stopt nog steeds plofkip in haar Happy Meal met kipnuggets, dus Wakker Dier wil kinderen een alternatief bieden zónder dierenleed. De nuggets in de Happy Chicken Deals zijn 100 procent vegan, dat betekent 100 procent blije kippen.’

Wakker Dier biedt de hele McDonald’s-ervaring inclusief nuggets, frietjes en ballenbak, maar dan zonder dierenleed. Ook de directie van McDonald’s komt langs om te proeven hoe lekker een Happy Meal zonder nare bijsmaak is, dit zal om 15.00 uur zijn.

Wakker Dier wordt vaak door kinderen benaderd die in actie willen komen tegen de plofkip van McDonald’s. Voor hen zit er in iedere Happy Chicken Deal een snaveltje waarmee elk kind zelf een blije kip kan worden. Foto’s van deze blije kippen worden verzameld als proteststem en aangeboden aan McDonald’s.

Campagne stop de plofkip
Wakker Dier startte in januari 2012 met de campagne tegen de plofkip. Supermarkten zijn inmiddels vergevorderd met het omschakelen naar een diervriendelijkere kip. Maar op andere plekken wordt er nog volop plofkip verkocht, zo ook bij de grootste en bekendste restaurantketen van ons land, McDonald’s. McDonald’s probeert het leed van haar kippen een klein beetje te verzachten met kortere transporttijden en een smartphone aan extra leefruimte, maar de kip is en blijft de snelgroeiende plofkip.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren