Waarschuwing voor recreanten in gebied Ruimte voor de Lek

De laatste weken hebben we veel warme dagen gehad. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gevaren voor recreanten die verkoeling en ontspanning zoeken in het gebied waar gewerkt wordt aan Ruimte voor de Lek, zoals de strandjes aan de Lek in het projectgebied. Voor Nieuwegein is dat de Bossenwaard in Nieuwegein zuid.

Rijkswaterstaat: ‘Zo lang wij onze werkzaamheden uitvoeren is ons projectgebied (Pontwaard, Mijnsherenwaard, Waalse Waard, Vianense Waard en Bossenwaard) verboden toegang. Er rijden dagelijks grote machines en wagens over het terrein en het is gewoonweg niet verantwoord om uw kinderen hier te laten spelen of zelf te recreëren in ons projectgebied.’

Rijkswaterstaat is bang dat er ongevallen gebeuren in het werkgebied. De machines en wagens hebben grote dode hoeken waardoor spelende kinderen of volwassen niet opgemerkt worden, want het werk gaat gewoon door. Tot 1 oktober 2015 is Rijkswaterstaat nog volop aan het werk in het projectgebied en verzoeken dringend gebruik te maken van andere locaties om te zwemmen en te ontspannen.

Ook is zwemmen in rivieren en kanalen verboden en levensgevaarlijk. De boete bedraagt 140 euro. Ondanks een zwemverbod in vaargeulen en bij bruggen, sluizen en havens, zijn er jaarlijks gewonden en doden te betreuren. Daarom wijst Rijkswaterstaat op de risico’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren