Waarschuwing voor ‘diensten aanbieders’

Via onze BuurtWhatsApp-dienst zijn vanmorgen een aantal meldingen binnengekomen van inwoners in de wijk Zuilenstein, die zijn gedupeerd door personen die hun diensten aanbieden. Deze mensen, die in wisselende samenstelling in groepjes opereren, gaan als volgt te werk:

Zij bieden bewoners aan om bijvoorbeeld hun dak te bedekken, dan wel inspecteren op lekkage of de goten schoon te maken. Na de inspectie melden zij aan de bewoner dat reparatie nodig is of dat het dak en/of de goten lek zijn en vervangen moeten worden. De bewoner gaat hier op in, echter zonder vooraf heldere schriftelijke afspraken te maken over welke dienst wordt geleverd en tegen welke prijs.

Na het uitvoeren van de werkzaamheden bleek dat het werk niet of slechts gedeeltelijk was gedaan. De bewoner kreeg echter wel een gepeperde rekening gepresenteerd met daarbij het dringende verzoek om direct te betalen. Uiteraard bent u geheel vrij om gebruik te maken van de aangeboden diensten. Echter, om achteraf problemen te voorkomen, is het verstandig om vooraf met die persoon/dat bedrijf dat de dienst bij u gaat leveren afspraken te maken en die schriftelijk vast te leggen.

Daarnaast is het verstandig om gegevens van de aanbieders en die van de gebruikte motorvoertuigen (auto’s/bestelbussen) te noteren. Personen / bedrijven die bonafide zijn, zullen daar zeker geen problemen mee hebben als u een toelichting geeft waarom u dat doet!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk