Waarom het huren van opslagruimte je veel geld kan besparen

Het is je vast niet ontgaan dat de prijzen van woningen naar ongekende hoogten zijn gestegen. Dit geldt zowel voor koopwoningen als voor huurwoningen. Behalve dat dit tot gevolg heeft dat de woningmarkt behoorlijk vastzit, is het vooral voor starters lastig om een woning naar wens te vinden. Zeker in de randstad zijn de prijzen erg hoog. Er zijn allerlei manieren om te besparen op je woonkosten. Een daarvan is door slim met je spullen om te gaan.

De woonruimte is vaak niet het probleem. Woningen met een oppervlakte van zo’n 40 vierkante meter zijn zeker bij starters, maar ook bij anderen, behoorlijk populair. Dat is logische, want je kunt er prima in leven. Het is tenslotte niet voor niks dat tiny houses ook zo in opkomst zijn. Er is nog wel een probleem. En dat zijn je spullen. Want waar moet je spullen kwijt die je nu niet gebruikt, maar waar je ook geen afscheid van wilt nemen?

Opslagruimte
Voor je spullen kan je een opslagbox regelen. Starters hebben hier misschien minder last van, maar als je vanuit een groter huis naar een kleinere woning gaat, of je zoekt een plek waar je tijdelijk je spullen kunt bewaren, is een opslag daar meer dan geschikt voor. Zeker als je een goede partij kunt vinden voor je inboedel opslag is dit een voordelige en bovendien veilige manier om je inboedel te bewaren. Zo is het bijvoorbeeld in het geval van dure spullen zoals elektronische apparatuur of leren banken fijn dat je met een gerust hart de box op slot kunt doen.

Veel variatie in opslagboxen
Er zijn veel mogelijkheden als je opslagruimte wilt huren. De prijzen voor de kleinste boxen beginnen al bij 8 euro per maand. Voor de grootste exemplaren, dan heb je het over 33 kubieke meter, betaal je zo’n 200 euro per maand.

Samen met de aanbieder bepaal je welke box voor jou het meest geschikt is. Zo voorkom je dat je onnodig te veel gaat betalen voor ruimte die je toch niet gebruikt. Een ander voordeel is de lengte van de contracten. Vaak kan je voor een periode van een maand huren. Langer is natuurlijk ook mogelijk. Opzeggen kan in ieder geval op korte termijn.

Opslagruimte is goedkoper dan woonruimte
De besparing zit hem vooral in de lagere prijs van opslagruimte. De huur van een groter appartement is een stuk duurder dan de huurprijs van een opslagbox. Daarom is het zeker lonend om te kiezen voor een kleiner woonhuis, en je spullen elders onder te brengen. Zo heb je geen onnodig hoge huurprijs (of kosten van je hypotheek) en kan je genoeg leuke dingen blijven doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk