Waar moet je op letten bij afsluiten van een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering is een verzekering die de kosten verzekerd als je medewerkers ziek worden. Het kiezen en afsluiten van een verzuimverzekering kan knap lastig zijn. Je moet op veel meer punten letten dan alleen de premies van verzuimverzekeringen. Om het je wat makkelijker te maken vermelden we in dit artikel tips waar je op moet letten bij het afsluiten van een verzuimverzekering. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

3 Tips bij het afsluiten van een verzuimverzekering
Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een verzuimverzekering. Gebruik daarom de volgende tips.

1. Bekijk welk risico je kiest
Het eerste wat je moet doen als je een verzuimverzekering kiest, is bepalen welk risico je wilt en kunt dragen. Het is belangrijk dat je keuze hierbij zorgvuldig en goed doordacht is, want dit heeft veel invloed op de kosten. Er zijn een aantal punten die je bij jezelf moet nagaan.

Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken welk deel van de loondoorbetaling je afdekt en welke niet. Daarna moet je kijken op welk moment tijdens de loondoorbetaling je niet verzekerd wilt zijn en dit voor eigen risico neemt. Ten slotte moet je nagaan of je de werkgeverslasten en de sociale premies ook wil verzekeren.

2. Kijk niet alleen naar de prijs
Al gauw kijken mensen als eerste naar de prijs als ze verzekeringen aan het vergelijken zijn. Toch willen wij je als tip meegeven om niet als eerst naar de prijs te kijken. Kijk in plaats daarvan als eerste naar wat de verzekering je biedt en wat het beste bij jouw wensen aansluit. Kijk daarna naar de prijs en vraag je af of deze prijs het geld waard is. Hierdoor doe je al automatisch onderzoek naar wat aansluit bij je wensen en wat de gemiddelde prijs hiervoor is.

Kijk daarnaast ook naar de verzekeraar en wat voor service deze aanbiedt. Je wilt natuurlijk wel dat je een goede service krijgt en goed behandeld wordt. Denk hierbij aan een snelle reactie van de klantenservice die klaarstaat met kennis en antwoorden op al je vragen. Maar bijvoorbeeld ook aan korte termijnen voor uitbetalingen.

3. Zorg dat je de juiste gegevens invult en opstuurt
Op het moment dat je een verzuimverzekering afsluit, is het de bedoeling dat je de juiste gegevens invoert. Je moet de gegevens van je personeel opsturen inclusief alle looninformatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk