Katern

Waar kun je handelen in NFT’s?

Als je interesse hebt in het handelen in Non-Fungible Tokens wil je uiteraard weten waar je kunt handelen in NFT’s. Het is goed te weten dat je hiervoor gebruik kunt maken van verschillende platforms die speciaal voor deze doelstelling zijn ingericht. In dit artikel lees je er alles over. Daarnaast geven we je inzicht waarom het interessant kan zijn om in NFT’s te handelen.

Wat verstaat men onder een NFT?
Voor de mensen die nog niet helemaal thuis zijn in deze materie is het goed om eerst aan te geven wat men verstaat onder een NFT. De letters NFT staan voor Non-Fungible Tokens. Deze term kun je vertalen als “niet inwisselbare token”. Een NFT is dan ook een digitaal eigendomsrecht van een uniek digitaal goed. Dit is een bestand van bijvoorbeeld een liedje, afbeelding of een video dat ergens op internet te vinden is.

Waarom is de interesse in Non-Fungible Tokens zo gegroeid?
De interesse in Non-Fungible Tokens is zo gegroeid omdat het mogelijk is om een eigenaarschap te koppelen aan een digitaal object. Een NFT is immers niets meer maar zeker ook niets minder dan een certificaat met een unieke ID. Juist dit maakt de handel in NFT’s zo interessant. Door de technologie die hierachter schuilt, wordt een nieuw waardesysteem gecreëerd. Waar veel digitale bestanden als algemeen bezit werden gezien, hoeft dit nu niet meer het geval te zijn. Er kan een bezit toegeëigend worden waardoor er schaarste kan ontstaan. Als jij immers in het bezit bent van een digitaal object waar veel vraag naar is, kan de prijs worden opgedreven. De economische wet van vraag en aanbod treedt immers in werking en dit maakt de handel in NFT’s zo interessant. De kans is namelijk groot dat veel bedrijven, artiesten, kunstenaars of andere personen de waarde van hun creaties gaan omzetten naar NFT’s.

Hoe werkt de handel in NFT’s?
De handel in NFT’s maakt gebruik van de blockchain technologie. Dit is niet verrassend want dit is een digitaal grootboek en fungeert als een permanent openbaar register. Je kunt hier een NFT registreren als jouw bezit. Deze registratie is daarnaast ook gekoppeld aan jouw eigen digitale crypto portemonnee, dus je wallet. Het is dus voor iedereen inzichtelijk dat jij de bezitter bent van de NFT maar niemand kan hier iets aan veranderen. Alleen jij hebt dit recht als je besluit om de NFT of het gebruiksrecht te verkopen. Hiervoor kun je zelfs gebruik maken van smart contracts om de verkoopvoorwaarden vast te leggen.

Waar kun je handelen in NFT’s?
Het bovenstaande geeft al deels antwoord op de vraag waar je kunt handelen in NFT’s. Zoals aangegeven kun je hiervoor terecht op de hiervoor ingerichte blockchains maar je kunt ook op zoek gaan naar specifieke NFT marktplaatsen. Daarnaast kun je gebruik maken van initiatieven zoals nft profit. Het is goed om voor de volledigheid te vermelden dat er bij de NFT handel gebruik wordt gemaakt van dollars of cryptocurrency.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk