Waar herken je een goede schilder aan?

Wanneer je op zoek bent naar een goede schilder, is het verstandig meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk schilders op basis van hun prijs voor een klus, het type verf wat gebruikt wordt en de service die zij aanbieden. Het komt regelmatig voor, dat een huishouden enkel kijkt naar de schilderkosten. Een goedkope schilder kan op een langere termijn echter een dure keuze blijken te zijn. Denk aan een schilder die op een onbehandeld kozijn voor slechts één laagje verf kiest. Het maakt de kans op houtrot aanzienlijk. Op deze pagina lees je meer over de manier waarop je verschillende schilders met elkaar kunt vergelijken.

Eventuele stelposten in een offerte
Een goede schilder weet over het algemeen vooraf nauwkeurig in te schatten wat zijn werk kost. Daarbij vinden veel mensen het prettig om exact te weten wat zij voor een klus kwijt zullen zijn. Kies om deze reden voor een schilder welke geen stelposten in de offerte opgenomen heeft. Onder stelposten verstaan we kostenposten die nog kunnen wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het huren van een compressor om een verfspuit te kunnen gebruiken. Ook steigers worden door veel schildersbedrijven gehuurd. Het is prettig wanneer dergelijke kosten op voorhand vaststaan.

Een schilder met een vaste prijs zal niet altijd de goedkoopste optie zijn. Hoewel zij vaak een goed beeld hebben van het aantal uren wat een klus kost, zullen zij dit aantal ruim in de offerte verwerken. Bij schilders met een uurtarief betaal je enkel voor de uren waarin zij schilderen. De prijs kan hierbij onverwachts hoog uitvallen.

Werkwijze en gebruikte materialen
Vergelijk schilders niet alleen op basis van hun prijs voor schilderwerk. Kijk ook naar hun werkwijze en de gebruikte materialen. Verf van een hoge kwaliteit blijft langer mooi en biedt daarbij een betere bescherming tegen houtrot. Datzelfde geldt voor schilderwerk wat in drie of vier lagen op een kozijn of deur wordt aangebracht. Niet iedere schilder zal echter voor dit aantal kiezen. Soms wordt gewerkt met slechts een of twee lagen, om de kosten voor het schilderwerk laag te houden. Doordat schilderwerk in dit geval eerder vervangen moet worden, ben je op termijn mogelijk duurder uit.

Herstel van kleine houtrot plekken
Het kan voorkomen dat een schilder tijdens het schilderwerk kleine houtrot plekken in de kozijnen opmerkt. Informeer vooraf hoe een schilder deze in zo’n geval herstelt. Is dit onderdeel van de service, of wordt hier een meerprijs voor in rekening gebracht?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!