Waakzame Conny vindt jongetje

Conny van de Wal uit Hoogzandveld werd op vrijdag 23 augustus onder het waakzame oog van wijkagente Marleen van Velzen door burgemeester Frans Backhuijs in de bloemetjes gezet. Een vermist 6-jarig jongetje werd door haar gevonden waarna hij weer met zijn ongeruste familieleden kon worden herenigd. Hij was bij een vriendje gaan spelen zonder dat hij dat zijn ouders verteld had.

Conny van de Wal: “Ik was nog thuis toen ik een hoop onrust op straat bemerkte. Ik hoorde paniekerig geroep en ben toen met de hond snel de straat opgegaan. In eerste instantie ben ik bij het water gaan zoeken en heb ik diverse mensen aangesproken of ze dat jongetje gezien hadden. Ook kwam ik zijn vader tegen die mij vertelde wat hij voor kleding droeg. Toen ik langs een hoekhuis liep hoorde ik binnen spelende kinderen. Nou hoor je wel vaker spelende kinderen, maar mijn intuïtie zei mij dat hier misschien het vermiste jongetje wel bij was. Dit, omdat de bewoners hier nog maar kort woonden en ik wist dat die ook een jongetje hadden van die leeftijd. Misschien was hij daar wel gaan spelen.” De intuïtie van mevrouw Van de Wal was juist.
Niet verteld

Toen zij aanbelde en de deur werd opengedaan door de moeder zag zij het jongetje direct. “Ik dacht ‘dat is hem’. De moeder van dat andere jongetje reageerde geschrokken en vroeg aan hem of hij zijn ouders dan niet had gezegd waar hij naartoe ging.” Intussen had mevrouw Van de Wal 112 al gebeld en de politie was snel ter plaatse. Het jongetje kon snel in de armen worden gesloten van een oom en tante die hem kwamen halen. Burgemeester Frans Backhuijs sprak zijn waardering uit en overhandigde een fraaie bos bloemen aan mevrouw Van de Wal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren