‘Waaks! nu ook in Vreeswijk

Ook in Vreeswijk is Waaks! van start gegaan. Onlangs vond hierover een informatieavond plaats waar veertig mensen op af kwamen die zich allemaal hebben aangemeld.

Bij het project Waaks! vragen politie en gemeente aan hondenbezitters en andere actieve bewoners om samen te zorgen voor meer veiligheid. De deelnemers wordt gevraagd oplettend te zijn in de wijk en de politie te bellen bij verdachte situaties. De politie kan hierdoor snel handelen. Dit vergroot de pakkans en hiermee kan erger worden voorkomen. De politie koppelt terug wat er met de melding is gedaan.

Tijdens de informatieavond gaven gemeente en politie uitleg over dit project. De politie onthulde de geheimen van het goed signaleren, opsporen en het herkennen van verdachte situaties.

Niemand kent de buurt zo goed als de hondenbezitter. Zij signaleren vreemde en verdachte situaties snel, omdat ze veel in de wijk te vinden zijn met de hond. Maar ook niet-hondenbezitters die geregeld een rondje door de wijk maken zien een hoop. Waaks! is al eerder ingevoerd in de wijken Jutphaas Wijkersloot, (Hoog) Zandveld Lekboulevard, Galecop en Doorslag.

Wilt u ook werken aan een veilige buurt? Doe dan mee aan het initiatief van De Digitale Stad Nieuwegein en meld u aan bij de BuurtWhatsApp Nieuwegein. Klik hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk