VVD wil Duikeendtunnel in de wijk Doorslag weer open.

In de wijk Doorslag is anderhalf jaar de Duikeendtunnel onder de trambaan afgesloten in verband met overlast in de omgeving van de tunnel.
De burgemeester heeft de tunnel tijdelijk gesloten om zo grip te krijgen op de overlast. Nu de overlast beheersbaar is moet het ook mogelijk zijn de tunnel weer open te stellen zodat velen hier weer gebruik van kunnen maken o.a. schoolgaande kinderen. De tunnel vormt namelijk een veilige oversteek onder de trambaan door voor kinderen van de basisschool.

Het college had een raadsvoorstel voorbereid waarmee de tunnel definitief zal worden afgesloten. De VVD heeft echter met een amendement met steun van 7 andere politieke partijen het raadsvoorstel gewijzigd waardoor de Duikeendtunnel weer open gaat.
De tunnel zelf is namelijk niet de oorzaak van de overlast. Het zijn enkele mensen die de overlast veroorzaken. Op deze mensen moet dus de focus liggen en niet op het tunneltje.
Bij het college, bewoners en enkele andere politieke partijen is er de angst dat de overlast weer terug zal keren als de tunnel weer open gaat. Wij vinden echter als VVD dat een tunnel niet mag worden onttrokken uit het openbare verkeer op basis van angstgevoelens. Eerst proberen, onder beheerste omstandigheden, of hij weer open kan en kijken wat er gebeurt. De situatie in de wijk is tenslotte na bijna anderhalf jaar sterk verbeterd.

In het aangenomen voorstel heeft het college de mogelijkheid om de tunnel alsnog af te sluiten als de overlast gerelateerd aan de tunnel weer is toegenomen en maatregelen om dit tegen te gaan geen effect hebben gehad. We gaan er echter vanuit dat de overlast niet terug zal keren. Als dit wel gebeurt moet er in eerste instantie streng worden gehandhaafd.

Henk Jan Schat
Raadslid VVD

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren