VVD Nieuwegein ziet intrekken gedoogbeschikking als stap in goede richting

De VVD Nieuwegein ontving met gepaste vreugde het persbericht dat de gedoogbeschikking voor de coffeeshop aan de Rapenburgerschans wordt ingetrokken. De intrekking is het gevolg van een onderzoek naar de integriteit van de coffeeshophouder, het zogenaamde BIBOB onderzoek, welke heeft plaats gevonden begin dit jaar op basis van nieuwe regelgeving op dit gebied.

Op de Rapenburgerschans in de wijk Fokkesteeg wordt al jaren lang overlast ervaren. Hoewel een onderzoek niet onomstotelijk vast stelde dat de overlast direct gerelateerd was aan de coffeeshop was het voor de VVD wel duidelijk dat het gevoel van veiligheid zou toenemen als de coffeeshop in deze wijk zou verdwijnen, dit gecombineerd me stevige handhaving op alle overlast in de wijk.

In de gemeenteraad heeft de VVD dan ook gepleit om terug te gaan na de nul-optie door een uitsterfconstructie. Maar met het verdwijnen van de coffeeshop alleen zijn de problemen nog niet verdwenen, daar is meer voor nodig. De VVD heeft zich ingezet om te komen tot een integrale aanpak van de problematiek op de Rapenburgerschans waaronder inzet van politie, stadstoezicht, jeugdwerk en van cameratoezicht. In het raadsvoorstel van november 2011, wat door de VVD, PvdA, D66, GL, SP en fractie van der Zalm is gesteund zijn deze punten allemaal geregeld en later in afzonderlijke voorstellen uitgewerkt. VVD Raadslid Mark Snoeren is zeer tevreden met dit resultaat. “Met het steunen van dit voorstel hebben we als VVD naast het laten verdwijnen van de coffeeshop ook bereikt dat de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel in de wijk Fokkesteeg wordt vergroot door een integrale aanpak. Ook zal op termijn, daar waar mogelijk, cameratoezicht worden toegepast in Nieuwegein. Voor dit laatste hebben we als VVD budget in de kadernota laten opnemen.” Het debat in november was een pittig debat waar ook meerdere bewoners aanwezig waren. De bewoners lieten duidelijk hun visie op de situatie horen. “Gelukkig was er voldoende steun voor het voorstel in de raad van november 2011. De partijen die het voorstel niet steunde hebben de bewoners van de Rapenburgerschans eigenlijk aan hun lot overgelaten”, aldus Mark Snoeren

De VVD Nieuwegein zal de situatie rondom de Rapenburgerschans blijven volgen en daar waar nodig met voorstellen komen om de situatie blijvend te verbeteren. Dit geldt wat de VVD betreft overigens voor heel Nieuwegein want alle inwoners hebben recht op een schoon, heel en veilig Nieuwegein.

Mark Snoeren
Raadslid VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk