VVD Nieuwegein maakt kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend

De leden van de VVD Nieuwegein hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De liberalen gaan de verkiezingscampagne in met een mooie lijst waarop een mix van ervaring en nieuw politiek talent staat.

Mark Snoeren, de eerder gekozen lijsttrekker, voert de lijst aan. Snoeren: “Onze kandidaten hebben ervaring in het bedrijfsleven, binnen de overheid en zijn maatschappelijke betrokken. Hiermee kan de VVD in Nieuwegein het verschil maken.“

De reëel verkiesbare kandidaten bieden bijna dertig jaar raadservaring, expertise in financiën, bedrijfskunde, veiligheid, personeel & organisatie, zorg, onderwijs, openbaar bestuur en niet te vergeten: aantoonbare betrokkenheid met Nieuwegein.

Huidig raadslid Ellie Eggengoor is de nummer 2. Zij was het afgelopen jaar woordvoerder voor het sociaal domein. Johan Gadella is de nummer 3 van de lijst en wethouder Economische Zaken, Financiën en Recreatie. Marco Diekstra, nummer 4 en momenteel ook raadslid, is te kenmerken als een financieel specialist.

De eerste nieuwkomer is Kelly Vizee op nummer 5. Zij was het afgelopen half jaar commissie lid op het ruimtelijk domein. Als tweede nieuwkomer op de lijst staat op nummer 6 Stefano Elias, een ondernemer in het sociaal domein. Henk Jan Schat, gaat op voor zijn 3de periode als raadslid. Hij geeft zich afgelopen periode vooral ingezet in het Ruimtelijk Domein. De Top 8 wordt compleet gemaakt door Miranda Schenkhuizen. Als zelfstandig ondernemer in de communicatiebranche een goede aanvulling van de lijst. Eén van de huidige raadsleden, Aarti Soerdjbali, heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen.

De VVD verwacht met deze kandidaten en het verkiezingsprogramma Nieuwegein nog liberaler en aantrekkelijker te maken zodat de economische groei maximaal kan doorzetten voor iedereen in de stad. Het verkiezingsprogramma staat vol ambitie en uitvoerbare plannen. Snoeren sluit af: “Met deze lijst hebben we de ideale mix van personen met de benodigde expertise en ervaring. Precies wat past bij onze brede volkspartij. We staan te popelen om de handen uit de mouwen te steken en voor Nieuwegein aan de slag te gaan.”

Over VVD Nieuwegein
De VVD in Nieuwegein streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die hard werkt genoeg kansen krijgt om zijn of haar ambities te realiseren. De VVD wil een levendige gemeente creëren waar mensen de ruimte krijgen. Het motto daarbij is: De gemeente, dat zijn wij en dat bent u.

Kandidatenlijst.

 

De definitieve lijst van de VVD voor de GR2018

plaats Voorletters voornaam achternaam geboortedatum geslacht
1 M.A.J. Mark Snoeren 25 augustus 1974 Man
2 E. Ellie Eggengoor 4 december 1966 Vrouw
3 J.A.N. Johan Gadella 24 december 1962 Man
4 M.E. Marco Diekstra 7 mei 1971 Man
5 K.M.K. Kelly Vizee 3 juli 1986 Vrouw
6 S.A. Stefano Elias 10 juni 1966 Man
7 H.J. Henk Jan Schat 10 september 1963 Man
8 M.C.G. Miranda Schenkhuizen 22 april 1981 Vrouw
9 M.P.A.J. Martine Bevers 10 september 1977 Vrouw
10 J.F.C. Jan Kupers 26 februari 1953 Man
11 C. S. Stephanie de Wildt 30 maart 1989 Vrouw
12 B. Betsy de Keizer 13 november 1939 Vrouw
13 A. Arjan Walraven 23 oktober 1967 Man
14 J. John Thomsett 20 juni 1961 Man
15 H. Henk van Vliet 24 juli 1956 Man
16 A.J. Anita Vlam 14 mei 1964 Vrouw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk