VVD lost verkiezingsbelofte in

De VVD in Nieuwegein is blij dat afgelopen woensdag de meerderheid van de raad het initiatiefvoorstel tot aanpassing van de winkeltijdenverordening gesteund heeft. Hiermee lost de VVD een verkiezingsbelofte in en wordt een lang gekoesterde wens vervuld.

Keuzevrijheid was de kern van het betoog van raadslid Jacqueline van Langeraad. “Ondernemers kunnen op basis van dit voorstel zelf afwegen of zij open willen zijn of niet. Onze inwoners en die van de omringende gemeenten, laten wij de vrijheid om zelf de keuze te maken om te gaan winkelen op zondag.” De VVD wil de ondernemer de ruimte geven te ondernemen, zonder op achterstand gesteld te worden door beperkende regels die alleen in Nieuwegein gelden, want omringende gemeentes zijn al tot de mogelijkheid tot zondagsopening overgegaan. Als ondernemers menen, dat verruiming van de winkelsluitingstijden hen de ruimte biedt om beter te kunnen ondernemen, dan moeten we als politiek niet op de stoel van de ondernemers gaan zitten, vindt de VVD.

Nieuwegein heeft als streven een bruisend regionaal stadscentrum te willen zijn en er is veel geïnvesteerd in modernisering en uitbreiding van het stadscentrum. De VVD hoopt dat nu de onzekerheid rondom de zondagsopening weggenomen is, ondernemers hierdoor aangemoedigd worden zich te komen vestigen in het vernieuwde deel van Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren