Vuilstort blijft open, maatregelen wel aangescherpt

De recyclingstations van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) blijven vooralsnog gewoon open, maar bezoekers wordt gevraagd meer afstand te houden, vanwege het Coronavirus. Het is druk op de vuilstort en bij de bouwmarkten. Medewerkers van RMN zorgen er bij de ingang voor dat de drukte op het recyclingstation zelf beperkt blijft. Zo worden er maximaal tien auto’s tegelijk op het terrein toegelaten op de gemeentewerf aan de Utrechthaven in Nieuwegein.

Volgens het RMN zijn veel mensen die nu thuiszitten bezig met het opruimen van schuren of zolders. De medewerkers doen dan ook een oproep om oude spullen die niet direct weggegooid hoeven worden een paar weken te bewaren om grote drukte op de scheidingsstations te voorkomen.

In een bericht laat RMN weten: ‘Het is erg druk op onze recyclingstations. Kom alleen als dit echt nodig is. Wij verzoeken je om meer afstand te houden en niet te komen als je milde klachten hebt zoals verkoudheid en/of koorts.’

Preventief beleid
Directeur RMN, Rob Schram: “Het is belangrijk dat het virus zo min mogelijk om zich heen grijpt. Daarmee helpen we onze familie, vrienden, en collega’s. Maar zeker ook de kwetsbare groepen in onze samenleving voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Daarom zetten we binnen RMN ook in op preventief beleid. Wij rekenen op uw begrip en medewerking.”

Het legen van de kliko’s gaat hoe dan ook door, zo laat het RMN weten. Het is een ‘vitale maatschappelijke taak’. Als het afval niet of beperkt opgehaald wordt dan heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne.

Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang. Reinigingsbedrijf Midden Nederland verzoekt dan ook om 1,5 meter afstand te houden van de medewerkers en niet naar het recyclingstation te komen als men milde gezondheidsklachten heeft, zoals verkoudheid en/of keelpijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk