VSV Vreeswijk verrast Fairtrade sweaters

Op zaterdag 28 maart werden de jongens van het voetbalteam B2 van Voetbal Sportvereniging Vreeswijk (VSV) verrast met “eerlijke sweaters”. De moderne sweaters, gemaakt van 100% bio-katoen, werden geproduceerd door het duurzame bedrijf RE5/H3P Motives b.v gevestigd in IJsselstein en zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Fairtrade Nieuwegein. ‘Het is een prachtige sweater geworden in de blauwe clubkleur van VSV met RE5-logo, het Fairtrade keurmerk en EU-logo op de mouwen’ aldus Stichting Fairtrade Nieuwegein.

Dit jaar bestaat het op dit moment bovenaan staande B2 uitsluitend uit eerstejaars B-spelers. Dat betekent dat zij de rest van dit seizoen én in het seizoen 2015/2016 te bewonderen zijn in hun sweater tijdens thuis- én uitwedstrijden.

De VSV is een vereniging waar duurzaamheid en Fairtrade hoog in het vaandel staan. In de kantine zijn fairtrade producten verkrijgbaar, zoals koffie, thee en suiker en de Stichting Fairtrade Nieuwegein zal ook dit jaar weer tijdens enkele grote toernooien langs het veld zichtbaar zijn. Op deze manier willen zij samen de bekendheid van Fairtrade in Nieuwegein vergroten. Dit alles heeft als einddoel de algemene positie van de kleine boeren in de ontwikkelingslanden te verbeteren door hen een eerlijke prijs (= Fairtrade) voor hun producten te garanderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren