VSP wil kasteel Rijnhuizen geven aan de Nieuwegeiners

De Verenigde Senioren Partij (VSP) wil kasteel Rijnhuizen geven aan de inwoners van Nieuwegein. Het kasteel staat momenteel, na het vertrek van het FOM Instituut Plasmafysica, te koop. Met de aankoop door de gemeente Nieuwegein zorgt de VSP dat kasteel Rijnhuizen met haar kasteeltuinen behouden blijft als cultuur historisch erfgoed voor de inwoners van Nieuwegein. Momenteel zijn Russen en Chinezen op de korrel om het kasteel aan te kopen.

In een motie ‘Vreemd aan de orde van de dag’ tijdens de raadsvergadering van donderdag 23 juni aanstaande zal de VSP aan het college vragen om zo snel mogelijk een quickscan uit te voeren over de (financiële) mogelijkheden om te komen tot aankoop van het kasteel met haar kasteeltuinen.

De VSP: ‘Kasteel Rijnhuizen met haar tuinen is een van de mooiste plekken van Nieuwegein en vormt een essentieel deel van de kwaliteit van onze stad. Wij willen dat dit gebied voor de inwoners van Nieuwegein in de toekomst toegankelijk moet blijven, zodat iedereen daarvan kan genieten. Dit kan het beste gerealiseerd worden door verwerving van dit gebied door de gemeente Nieuwegein.’ Een leuk verhaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk