Katern

Vrouw van Henk Vonk verrast met jubileumboek FC-fans

Het was een grote verrassing voor de vrouw van de op 17 juni 2019 overleden FC Utrecht-trainer Henk Vonk dat ze bezoek kreeg van Siege Posthuma. De voormalige beroepsmilitair overhandigde haar een exemplaar van het jubileumboek ‘Know your history’ over 50 jaar FC Utrecht.

Dat uitgerekend mevrouw Vonk in aanmerking kwam voor deze ‘primeur’, heeft natuurlijk alles te maken met de lange staat van dienst van Henk Vonk in Galgenwaard. Hij werkte sinds 1981 bij de club, als jeugdtrainer, tijdelijke coach van het A-team en in de laatste periode als video-analist.

In die actieve jaren woonden ze in Vreeswijk (Zinniastraat) terwijl in dezelfde periode door het echtpaar een jeugdinternaat in Nieuwegein-Noord werd beheerd waar jonge spelers uit het buitenland onderdak vonden.

Uiteraard komt de ‘Vonk-periode’ aan bod in het jubileumboek dat naast de officiële uitgave door de supportersvereniging is samengesteld. Liefst 118 hoofdstukjes zijn erin opgenomen, waarin (oud) trainers, -spelers en bestuursleden aan het woord komen en hun meest memorabele herinneringen ter tafel brengen.

Foto: Mevrouw Vonk krijgt het jubileumboek uit handen van Siege Postuma, vice-voorzitter van de supportersvereniging. (eigen foto)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk