Vrouw (18) bedreigt schooldirecteur

Een 18-jarige vrouw uit Nieuwegein is vrijdag 11 november aangehouden wegens bedreiging van de directeur van de basisschool De Schakel aan de Mendes da Costalaan in haar woonplaats. De vrouw uitte vrijdag omstreeks 13.00 uur mondeling doodsbedreigingen aan het adres van de directeur. Dat gebeurde naar aanleiding van een incident op school eerder die dag waarbij het 8-jarige zusje van de vrouw was betrokken.

Na een gesprek is het meisje tussen de middag naar huis gegaan. Na de lunch kwam zij terug met twee oudere zussen en een tante. Die kwamen verhaal halen omdat zij de leerkracht en de directrice ervan verdachten het meisje te hebben mishandeld.

De discussie ontaardde in dreigementen door de 18-jarige vrouw. Het schoolpersoneel heeft aangifte gedaan. Dezelfde avond kwamen familieleden van het 8-jarige meisje op hun beurt aangifte doen van mishandeling. Daarbij is de 18-jarige vrouw aangehouden en na verhoor met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Het is het tweede incident op een school in Nieuwegein in korte tijd. Vorige week moest een adjunct-directeur van het Anna van Rijncollege zich verantwoorden voor een aanklacht wegens mishandeling van een leerling. De adjunct zou de leerling op hardhandige wijze uit de klas hebben verwijderd, waarbij de jongen gewond raakte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk