Vrolijkheid en inspiratie met Vreeswijk-Journaal

Inwoners van de wijk Vreeswijk worden opgeroepen om hun bezigheid-in-coronatijd te filmen. De ingezonden filmpjes worden verwerkt en zullen worden getoond in de etalage van de firma Visser aan de Dorpsstraat, in het Dorpshuis, op Facebook en op verschillende websites, waaronder De Digitale Stad Nieuwegein.

Iedereen maakt er momenteel het beste van vanwege het Coronavirus. Veel thuis, veel alleen en soms lekker bezig. Hoe jij omgaat met de Corona-maatregelen kan andere mensen op een goed idee brengen of kan een ander eens even lekker laten lachen. Misschien heb je wel iets heel grappigs bedacht. Humor is heerlijk in donkere tijden! Of je hebt iets heel moois om te laten zien of te horen. Op deze manier wordt er wat vrolijkheid en inspiratie verspreid.

Stuur een filmpje in !
Film je bezigheden, stuur naar redactie@vreeswijk24.nl  en de redactie maakt er een Vreeswijks Journaal van. Wekelijks een nieuw journaal !

Film met je telefoon jouw bezigheid, een kort gesprek over hoe jij deze tijd beleeft, geef wat tips of vertel iets grappigs of laat iets zien wat jij mooi of grappig vindt. Maak een filmpje en stuur het naar de redactie. Ook als je muzikant, dichter of acteur bent, word je van harte uitgenodigd. Laat zien ! en laat anderen meegenieten van jouw talent. Neem je telefoon/camera mee op pad en film wat je doet.

Hoe?
Hier zijn een paar aanwijzingen voor het maken en versturen van een filmpje:
1. Horizontaal filmen: Als je gaat filmen met je telefoon, houd deze dan horizontaal vast;
2. Vaste hand: Probeer je telefoon niet teveel te bewegen tijdens het filmen. Een schokkerig beeld komt erg onrustig over. Zo is je video moeilijker te volgen en minder prettig om naar te kijken;
3. Niet te kort: Probeer niet te korte opnames te maken (van een paar seconden). Maak liever lange opnames (van een paar minuten), die in de nabewerking geknipt kunnen worden.
4. 1 onderwerp per filmpje: Probeer je op één onderwerp te richten. Als je bijvoorbeeld in een ruimte een groep mensen gaat filmen, dan weet de kijker niet naar wie hij moet kijken. Probeer dus een filmpje te maken, waardoor helder wordt wie of wat het onderwerp van je film is.
Probeer niet te ver van je onderwerp af te staan. Dit helpt om een scherp beeld te krijgen in je filmpje;
5. Geluid opnemen: Wil je een presentatie of gesproken stuk opnemen? Zorg er dan voor dat je filmt in een rustige omgeving en ga niet te ver van je onderwerp af staan. 

Mocht er op je bijdrage een copyright van anderen rusten, dan aanvaardt het Dorpshuis geen enkele aansprakelijkheid. Foto’s en video met daarin racistische, discriminerende en/of kwetsende uitingen worden niet gepubliceerd door de redactie.

Filmpjes met een commercieel of politiek doel worden niet verwerkt. Dit ter beoordeling van de redactie. Breng jezelf of anderen niet in gevaar bij het maken van beelden en houd je aan de wet.

Hoe kun je je filmpjes aanleveren?
Je kunt je losse filmpjes aanleveren via e-mail of Whatsapp:

• Mail naar: redactie@vreeswijk24.nl
• Whatsapp: 06-23074675 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren