Katern

Vrolijk Pasen bij jeugdtoernooi Rijnhuyse

Het Kapsalon van Doorn Open Jeugdtoernooi Rijnhuyse 2016 kan weer terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Rijnhuyse organiseerde het jeugdtennistoernooi voor jeugd t/m 17 jaar afgelopen week voor de achtste maal, waarbij de finales op Eerste Paasdag plaatsvonden. Geholpen door de warme lentezon en een heerlijke paasbrunch was het zowel voor deelnemers als toeschouwers genieten. Het gouden racket, bestemd voor de meest sportieve deelnemer, werd dit jaar uitgereikt aan een hele familie. En wel de familie Graveland uit Woerden waar de drie zonen ieder jaar tot de deelnemers van het jeugdtoernooi behoren.

Op de finaledag, zondag 27 maart jl., werden een aantal mooie wedstrijden gespeeld. Het niveau was hoog en de sfeer was goed. Natuurlijk gingen de finalisten voor de winst. Maar de organisatie benadrukt ook dat tennissen vooral om plezier gaat. Daarom reikt de organisatie ook dit jaar het Grondijs Gouden racket uit aan de meest sportieve speler van het toernooi. Het gouden racket werd dit jaar uitgereikt aan de familie Graveland uit Woerden. “Deze familie laat zowel op de baan als naast de baan zien waar ons toernooi over gaat.

“De drie broers zijn ook sportief op momenten dat het spannend wordt. En de ouders rijden gedurende het toernooi veelvuldig speciaal vanuit Woerden naar Nieuwegein,” aldus toernooileider Linda de Leeuw. “Helaas mag de oudste volgend jaar niet meer meedoen aan het jeugdtoernooi. Maar we hopen zijn broers volgend jaar natuurlijk weer te mogen begroeten.”

Het jeugdtoernooi bij Rijnhuyse is al jaren een groot succes. Edwin van der Voort: “Ondanks dat we bij andere jeugdtoernooien de deelnemersaantallen zien afnemen, is het aantal deelnemers bij Rijnhuyse al jaren boven gemiddeld.” Dit jaar deden er ruim 200 kinderen mee aan het toernooi. “Dit komt waarschijnlijk door de timing zo net voor de competitie, maar ook doordat veel sponsoren ieder jaar bereid zijn om ‘iets extra’s’ te bieden. Juist die extraatjes maken het toernooi uniek in de regio.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk