Vrijwilligers Taalbrigade Nieuwegein gezocht

Vind je het leuk en belangrijk Nieuwegeinse statushouders te helpen met de Nederlandse taal? Wil je je graag inzetten voor Nieuwegein? Begin 2017 is de bibliotheek De tweede verdieping gestart met een taaloefenprogramma voor statushouders. Vanwege de overweldigende belangstelling van statushouders voor dit project is de bibliotheek weer op zoek naar vrijwilligers.

De Nieuwegeinse bibliotheek heeft een oefenprogramma opgezet om statushouders te helpen zo snel mogelijk Nederlands te leren lezen en spreken. Vrijwilligers van de Taalbrigade helpen de statushouders hierbij. Ze komen elke vrijdag naar de bibliotheek om daar met een statushouder te oefenen. De tijdsinvestering hiervoor is ongeveer drie uur per week.

Bij het oefenen wordt gebruikgemaakt van het Taalplein van de bibliotheek. Hier staat een grote collectie oefenboeken. Ook zijn er computers met oefenprogramma’s te vinden. Daarnaast is er een wekelijks activiteitenprogramma. Statushouders gaan hierbij aan de hand van thema’s aan de slag met het Nederlands: door te lezen, door spelletjes te spelen, door te praten en door te vertellen. Aan dit activiteitenprogramma geven de vrijwilligers van de Taalbrigade mede invulling.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger bij de Taalbrigade te worden? Heb je nog vragen of wil je je meteen aanmelden? Stuur dan een korte mail o.v.v. ‘Vrijwilliger Taalbrigade’ naar G.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren