Vrijwilligers Taalbrigade Nieuwegein gezocht

Vind je het leuk en belangrijk Nieuwegeinse statushouders te helpen met de Nederlandse taal? Wil je je graag inzetten voor Nieuwegein? In 2017 start bibliotheek De tweede verdieping met een taaloefenprogramma voor statushouders. Voor dit project is de bibliotheek nog op zoek naar vrijwilligers.

De Nieuwegeinse bibliotheek heeft een oefenprogramma opgezet om statushouders te helpen zo snel mogelijk Nederlands te leren lezen en spreken. Vrijwilligers van de Taalbrigade helpen de statushouders hierbij. Ze komen elke vrijdag naar de bibliotheek om daar met een statushouder te oefenen. De tijdsinvestering hiervoor is ongeveer drie uur per week.

Bij het oefenen wordt gebruikgemaakt van het Taalplein van de bibliotheek. Hier staat een grote collectie oefenboeken. Ook zijn er computers met oefenprogramma’s te vinden. Daarnaast is er een wekelijks activiteitenprogramma. Statushouders gaan hierbij aan de hand van thema’s aan de slag met het Nederlands: door te lezen, door spelletjes te spelen, door te praten en door te vertellen. Aan dit activiteitenprogramma geven de vrijwilligers van de Taalbrigade mede invulling.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger bij de Taalbrigade te worden? Op de website van de bibliotheek is meer informatie te vinden. Heb je nog vragen of wil je je meteen aanmelden? Stuur dan een korte mail o.v.v. ‘Vrijwilliger Taalbrigade’ naar G.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

taalplein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk