Vrijwilligers Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein in het zonnetje gezet

Op de nationale vrijwilligersdag op 7 december heeft Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein (SVN) haar maatschappelijk begeleiders en tolken in het zonnetje gezet. Door de inzet van deze vrijwilligers kunnen statushouders in Nieuwegein ook tijdens de coronacrisis terecht bij Steunpunt Vluchtelingen. Verantwoordelijk wethouder John van Engelen sprak via een online verbinding de vrijwilligers toe en bedankte hen voor hun waardevolle inzet.

John van Engelen: ‘U heeft er met elkaar voor heeft gezorgd dat de hele coronaperiode het Steunpunt Vluchtelingen open is gebleven. U heeft daarmee de statushouders door de crisis heen geholpen en veel stress en onzekerheid bij hen weggenomen. Daar ben ik namens het gemeentebestuur erg trots op.’

Juist in dit corona-jaar is de inzet van de maatschappelijk begeleiders en tolken van onschatbare waarde. Waar tijdens de 1e lockdown allerlei organisaties, loketten en spreekuren hun deuren sloten, kon Steunpunt Vluchtelingen open blijven. En dat was hard nodig. Om de statushouders gerust te stellen maar ook om brieven uit te leggen, instanties te bellen en afspraken te maken. Nog dagelijks komen statushouders met hun post, voor hulp bij een betalingsregeling, het aanvragen van een coronatest of voor uitleg in eigen taal van de vele coronamaatregelen.

Met de doelgroep van SVN is begeleiding op afstand vanwege de taalbarrière en alle nieuwe dingen die op hun pad komen haast niet te doen. Het is daarom cruciaal dat Steunpunt Vluchtelingen tijdens de crisis open kon en kan blijven.

Over Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein
Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein is een vrijwilligersorganisatie die statushouders helpt hun weg te vinden in Nieuwegein en (weer) zelfredzaam te maken. SVN helpt hen met allerhande praktisch zaken zoals het inschrijven op een school, bij een dokter of energiemaatschappij. Ook helpt SVN bij het voorkomen van schulden en bij het integreren in Nieuwegein. Bij SVN werken 35 vrijwilligers (maatschappelijk begeleiders, tolken, taalcoaches, buitendienst).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren