Workshop en hulp voor inwoners bij hun belastingaangifte

Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Best een lastige klus en daarom biedt het Servicepunt van Movactor Sociale & Juridische Services de mogelijkheid aan inwoners van Nieuwegein om samen met een vrijwilliger de belastingaangifte in te vullen.

Belastingaangifte

Het Servicepunt staat al jaren met haar vrijwilligers klaar om te helpen in maart en april, speciaal voor inwoners met een inkomen op minima niveau. Want het invullen van de online aangifte is niet voor iedereen even gemakkelijk. Vrijwilliger Ellen licht toe: “Mensen zijn blij met de service. Soms omdat ze zelf geen computer tot hun beschikking hebben, maar bijvoorbeeld ook omdat ze hun kinderen er niet mee lastig willen vallen.”

Jaarlijks helpt het Servicepunt ruim honderd mensen met hun aangifte. Ook zien de vrijwilligers mensen die elk jaar langskomen om juist even die extra hulp in te schakelen. Ellen: “Ik zie opluchting op hun gezicht als het weer gedaan is. ‘Tot volgend jaar!’, zeggen ze dan.”

Voor wie
Met deze dienst wil het Servicepunt er zijn voor de persoonlijke belastingaangifte van inwoners die hulp nodig hebben. Daarbij geldt:
• Niet in het bezit van een koophuis
• Spaargeld tot maximaal € 57.000 (eenpersoons huishouden) of € 114.000 (tweepersoons huishouden)

Waar en wanneer
• In maart op dinsdag en donderdag
• In april op maandag en woensdag (let op: alleen 3, 4 en 10 april)

Je bent welkom zonder afspraak tussen 13.00 – 14.30 uur op het kantoor van Movactor op de 2e verdieping in het Stadshuis.

Wat heb je nodig?
• Je legitimatiebewijs
• Je DigiD
• Je telefoon

Over het Servicepunt
Het Servicepunt is onderdeel van Movactor Sociale & Juridische Services en is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein.

Workshop inkomstenbelasting
Vanaf maart moet de inkomstenbelasting weer worden ingevuld. Op woensdagavond 13 maart van 20.00 – 22.00 uur wordt er op Buurtplein de Componist een workshop inkomstenbelasting gegeven door twee belastingadviseurs van HLB Blömer.

In de workshop behandelen ze: het juist invullen van de aangifte, informatie over specifieke posten zoals toeslagen en (aftrek)posten en tips en tricks. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek, zoals over Box 3. De toegang is gratis; aanmelden via de website van de bibliotheek.

Let op: tijdens de workshop wordt er geen hulp geboden bij het invullen van de aangifte. Heb je daar wel hulp bij nodig? Neem contact op met Movactor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk