Katern

Vrijwilligers gezocht voor project Taalvisite

Alle mensen hebben taal nodig om de wereld om hen heen te kunnen begrijpen.. Met het project Taalvisite helpt bibliotheek De tweede verdieping Nieuwegeinse kinderen (van 2 t/m 12 jaar) met een taalachterstand de grenzen van hun wereld op te rekken. Hiervoor is de bibliotheek nog op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers.

Boeken, taalspelletjes en veel leesplezier
Taalvisite start in september. Gedurende vijftien weken gaat een vrijwilliger één keer per week één uur op visite bij een Nieuwegeins gezin met een taalachterstand. De vrijwilliger leest de kinderen in het gezin voor, doet taalspelletjes met ze en praat met kinderen en ouders over allerlei onderwerpen om de Nederlandse taal te oefenen. Zowel het leesniveau als de woordenschat van de kinderen verbetert hierdoor. Tegelijkertijd helpen de vrijwilligers met hun inzet het leesplezier te vergroten. Vrijwilligers krijgen begeleiding en scholing van de bibliotheek. Daarnaast krijgen ze een gratis bibliotheekabonnement.

Meer weten?
Wilt u meer informatie of wilt u zich meteen aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Rozemarijn Blankestein (projectmedewerker leesbevordering) via R.Blankestein@detweedeverdieping.nu of via tel. (030) 604 58 34.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!