Vrijwilligers bezoeken ouderen in Galecop

Galecop is een van de wijken in Nieuwegein waar veel ouderen wonen. Deze inwoners worden vanaf 5 oktober bezocht door vrijwilligers. Waarom eigenlijk?

aanbellen

In gesprek met 75-plussers
De gemeente Nieuwegein wil graag weten hoe het gaat met inwoners boven de 75 jaar in de stad. ‘Wij zijn benieuwd of de inwoner fijn woont en weet waar hij of zij terecht kan voor activiteiten of hulp. Hebben ouderen in Galecop voldoende sociale contacten en genoeg mogelijkheden om elkaar te ontmoeten?’ Welzijnsorganisatie Movactor en het VrijwilligersHuis Nieuwegein voeren dit project uit en komen als de inwoner dat wil op huisbezoek.

Fijn wonen in Galecop
Vanaf oktober starten vrijwilligers met huisbezoeken in de wijk Galecop. Manon Terpstra, projectleider van Movactor: “We willen graag van inwoners zelf horen hoe het gaat. Kunnen zij ergens hulp bij gebruiken? Weten zij de weg naar de juiste instanties te vinden?”

De vrijwilligers worden getraind door Movactor en het VrijwilligersHuis. “We geven onze vrijwilligers de juiste tools mee om open het gesprek te kunnen voeren. Woont u goed? Heeft u fijne contacten? Kortom: hoe gaat het met u?”

Uitnodigingsbrief
Inwoners die in het postcodegebied wonen én 75+ zijn hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen. Goed om te weten: de vrijwilligers komen alleen langs op afspraak. Ook hebben zij een legitimatiepas bij zich. Zo weet u wie er bij u voor de deur staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk