Vrijwilligers bezoeken ouderen in Galecop

In de wijk Galecop wonen veel ouderen. Uit cijfers blijkt dat in deze wijk meer ouderen wonen dan in de andere wijken in Nieuwegein. Deze inwoners worden de komende maanden bezocht door vrijwilligers. Inwoners die in het postcodegebied wonen én 75+ zijn krijgen binnenkort een brief van de gemeente over dit project.

‘Uit onderzoek is gebleken dat er in Galecop veel eenzame ouderen wonen. Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het leidt ook tot gezondheidsrisico’s en minder meedoen in de samenleving. Je inzetten voor mensen die zich eenzaam voelen is daarom belangrijk’ aldus Ella Lawalata, projectleider bij Movactor.

In gesprek met 75-plussers
In juli starten vrijwilligers met huisbezoeken in de wijk Galecop. Ella Lawalata: ‘We willen graag van inwoners zelf horen hoe het gaat. Kunnen zij ergens hulp bij gebruiken? Weten zij de weg naar de juiste instanties te vinden? Deze vrijwilligers worden getraind door Movactor en het Vrijwilligershuis. We geven onze vrijwilligers de juiste tools mee om open het gesprek te kunnen voeren. Woont u goed? Heeft u fijne contacten? Kortom: hoe gaat het met u?’

Zelf vrijwilliger worden
Woon je in Galecop (of net daarbuiten), ben je goed in gesprekken voeren en wil je iets betekenen voor een buurtbewoner? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de huisbezoeken of als administratief ondersteuner!

Een tegen eenzaamheid
Dit project in Galecop loopt tot februari 2024 en is een samenwerking van Movactor en het Vrijwilligershuis. Deze organisaties sluiten hiermee, in opdracht van de gemeente Nieuwegein, aan bij het actieprogramma Een tegen Eenzaamheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk